Hvordan vælger jeg min vandseng?

Hvordan vælger jeg min vandseng?

Nutidens vandsenge er altovervejende softside vandsenge.

Softside eller Hardside ?

Softside (bløde sider) betyder, at selve vandmadrassen ligger inde i en skumramme, som holder vandmadrassen på plads og som samtidig fungerer som en behagelig siddekant. Dette betyder at ind- og udstigning af sengen er let og ubesværet, – ligesom en konventionel seng.
Skumrammen rundt om vandmadrassen giver en god varmeisolering af vandmadrassen.

En hardside (hårde sider) vandseng består af en kraftig sengeramme, hvori vandmadrassen er placeret.

Softside vandseng

Hardside vandseng

Ind- og udstigning af en hardside vandseng er lidt mere besværlig end i en softside vandseng. En hardside vandseng giver ikke samme gode varmeisolering af vandmadrassen som en softside vandseng.

Uno eller Dual?
Når du skal have en vandseng, skal du tage stilling til, om du har brug for en vandseng med én stor madras eller en vandseng med to halve madrasser.
Hos os er en vandseng med én stor madras en UNO og en vandseng med 2 halve madrasser er en DUAL.

I et UNO system er der én stor vandmadras i sengen og ét varmelegeme.

Et UNO system kan med fordel vælges, når sengen anvendes til 1 person eller når sengen anvendes af 2 personer og begge kan enes om madrassen hårdhedsgrad og madrassens temperatur.

 

I et DUAL system er der 2 vandmadrasser i sengen, 2 varmelegemer og en isolerende blød skillevæg (divider) imellem de 2 vandmadrasser.

Et DUAL system kan med fordel vælges, når sengen anvendes af 2 personer, der ønsker en forskellig hårdhedsgrad af madrassen og/eller ønsker forskellige madras-temperaturer. Ydermere kan et DUAL system anbefales, hvis vægtforskellen på de 2 personer er stor.

Madrasdæmpning?
Dæmpningen på en vandmadras bestemmes af antallet af stabiliserende fiberlag i madrassen. Jo flere fiberlag der er i vandmadrassen, jo mere dæmpet er madrassen. Uanset om du vælger en meget lidt dæmpet vandmadras eller meget dæmpet vandmadras, vil du altid have fuld kropsunderstøtning af madrassen.
Madrasdæmpningen er således et temperamentsspørgsmål. Nogle personer elsker, at madrassen er fuldstændig ”død”, mens andre holder af, at det tager 1-2 sekunder førend madrassen er faldet helt til ro.
Hvis du ikke skal ”gå helt galt i byen” og ikke har sovet i vandseng før, så anbefaler vi en fulddæmpet madras.

Sengestørrelse?
Større vandsenge er mere komfortable, så vælg den største vandseng, som passer ind i dit soveværelse.
I en softside vandsenge ligger vandmadrassen inde i en skumramme, som holder vandmadrassen på plads og som samtidig fungerer som en behagelig siddekant. Denne skumramme er 5 cm bred i toppen, hvilket betyder at den effektive madrasstørrelse er 10 cm mindre end sengestørrelsen.
Hvis du f.eks vælger en vandsenge på 180 x 200 cm er vandmadrassens størrelse derfor 170 x 190 cm.
Husk at tage højde for dette, når du vælger din sengestørrelse.