Valg af vandseng

HVad kan jeg vælge imellem?

Der findes grundlæggende to typer vandsenge: Softside eller Hardside

Hvad er Softside?

Softside (bløde sider) betyder, at selve vandmadrassen ligger inde i en skumramme, som holder vandmadrassen på plads, og som samtidig fungerer som en behagelig siddekant. Dette betyder, at ind- og udstigning af sengen er let og ubesværet – ligesom en konventionel seng.

Hvad er Hardside?

En hardside (hårde sider) vandseng består af en kraftig sengeramme, hvori vandmadrassen er placeret. Ind- og udstigning af en hardside vandseng er lidt mere besværlig end i en softside vandseng. En hardside vandseng giver ikke samme gode varmeisolering af vandmadrassen som en softside vandseng.

Uno eller Dual?

Når du skal have en vandseng, skal du tage stilling til, om du har brug for en vandseng med én stor madras eller en vandseng med to enkeltmadrasser.
Hos os er en vandseng med én stor madras en UNO, og en vandseng med to enkeltmadrasser er en DUAL.

Uno - madras

Du skal vælge en UNO-madras, når sengen anvendes af en person, eller når sengen anvendes af to personer, som begge kan enes om madrassens hårdhedsgrad, stabilisering og temperatur.

I et UNO system er der én stor vandmadras i sengen og ét varmelegeme.

Dual - madras

Du skal vælge en DUAL-madras, når sengen anvendes af to personer, der ønsker en forskellig hårdhedsgrad, stabilisering og/eller forskellige madras-temperaturer. Ydermere kan en DUAL-madras anbefales, hvis vægtforskellen på de to personer er stor.

I et DUAL-system er der to vandmadrasser i sengen, to varmelegemer og en isolerende blød skillevæg (divider) imellem de to vandmadrasser.

Madrasdæmpning?

Dæmpningen på en vandmadras bestemmes af antallet af stabiliserende fiberlag. Jo flere fiberlag der er i vandmadrassen, jo mere dæmpet er madrassen. Uanset hvilken dæmpning du vælger, vil du altid have fuld kropsunderstøtning.

Madrasdæmpningen er et temperamentsspørgsmål. Nogle elsker, at madrassen er fuldstændig ”død”, mens andre foretrækker, at det tager et par sekunder, førend madrassen er faldet helt til ro.

Det kan være svært at vide, hvad man foretrækker, før man har prøvet det, og har du ikke sovet i en vandseng før, vil vi anbefale en fulddæmpet madras.

Sengestørrelse?

Større vandsenge er mere komfortable, så vi kan anbefale, at du vælger den størst mulige vandseng, som kan passe ind i dit soveværelse.

I en softside vandseng ligger vandmadrassen inde i en skumramme, som holder vandmadrassen på plads, og som samtidig fungerer som en behagelig siddekant. Denne skumramme er fem cm bred i toppen, hvilket betyder at den effektive madrasstørrelse er 10 cm mindre end sengestørrelsen.

Hvis du f.eks. vælger en vandseng på 180 x 200 cm er vandmadrassens størrelse derfor kun 170 x 190 cm. Husk at tage højde for dette, når du vælger din sengestørrelse.