20 spørgsmål

20 spørgsmål

Her er de 20 mest almindelige spørgsmål om vandsenge – og svar.
 
1. Hvad er fordelen ved at sove på vand?

Der er fem store fordele ved at sove i en vandseng:

  •        Hele kroppen understøttes
  •        Ingen trykpunkter
  •        Afslappende varme
  •        Hygiejnisk overflade
  •        Madrassens lange levetid uden sammenfald, dvs at vandmadrassen altid holder sin form.


2. Hvem opfandt vandsengen?
Den første vandseng var lavet af gedeskind og blev sol-opvarmet. Den blev opfundet for over 3.000 år siden i Persien. I år 1851 patenterede britten Dr. William Hooper en vandseng af gummi for at undgå liggesår og hjælpe hospitalspatienter til en bedre liggekomfort. Og i 1960 videreudviklede amerikaneren Charles Hall sengen med nye materialer og en ny produktionsteknologi. Men ens for alle opfindere var, at de alle brugte naturens mest naturlige element – nemlig vand – for at få den optimale søvn.

3. Hvad er forskellen på hardside og softside vandsenge?
I en hardside ligger vandmadrassen i en stærk træramme, eventuelt med en sokkel under. Softside sengen er konstrueret med en ramme af polyeterskum, der er behageligt at sidde på. Den placeres også på en sokkel så højden bliver behagelig.

4. Hvad er forskellen mellem de forskellige madrastyper?
Du kan ikke se forskellen – men du kan mærke den. Forskellen er inde i madrassen. Det er dels “bølgedæmpningen”, der afgør, hvor hurtigt madrassen er i ro efter, at du har lagt dig samt konstruktionen af flydeplader, der understøtter din krop, når du ligger ned. Prøv de forskellige typer og vælg den type, du ligger bedst på.

5. Er det sundt for ryggen at ligge i en vandseng?
Absolut ja. Ingen anden seng giver din ryg denne perfekte støtte. Madrassen følger og understøtter hele din krop og uanset, hvor meget eller hvor lidt du vejer, har du en følelse af vægtløshed i en vandseng.

6. Vågner min partner når jeg går i seng?
I de dæmpede modeller kun, hvis du springer op i sengen. Hvis du går normalt i seng er der normalt ingen problemer.

7. Bliver jeg søsyg?
Nej. Når du bevæger dig i en vandseng, kan du mærke, at vandet også bevæger sig. Når du ligger stille – er vandet også i ro umiddelbart efter. Du kan vælge en “bølgedæmpning” fra udæmpet til 99% dæmpet. Vælg den, der passer dig bedst.

8. Trives kærligheden i en vandseng?
Dit kærlighedsliv påvirkes ikke negativt i en vandseng.

9. Plasker og larmer vandet?
Nej. En vandseng er helt lydløs. Og er der lyde, er det luft efter påfyldningen, som er lige til at lukke ud.

10. Er det let at komme ind og ud af en vandseng?
Hvis du vælger en softside, er det som en almindelig seng. Vælger du en hardside, skal du lige prøve et par gange og herefter er det ikke noget problem.

11. Kan jeg sidde op i en vandseng?
Ja, med en pude i ryggen sidder du pragtfuldt. Du kan også vælge en kileformet-pude, der både giver god ryg- og armstøtte.

12. Kan sengen brase gennem gulvet?
Nej, selvom en stor vandseng vejer mellem 170 og 900 kilo, er der ingen fare. Vægten af en dobbeltseng er jævnt fordelt over et stort område på ca. 4 kvadratmeter. Et menneske på f.eks. 90 kilo har kun fødderne at fordele vægten på – så hvis gulvet kan holde til en voksen person – kan det sagtens holde til en vandseng.

13. Hvad sker der, hvis madrassen bliver utæt?
Risikoen  for at den bliver utæt er meget lille. Wa´cores vinyl er utrolig stærk og alle samlinger er dobbeltsvejset og ligger godt beskyttet under madrassen. Men sker uheldet alligevel, bliver vandet i sikkerhedsdugen og kommer aldrig ud på gulvet.

14. Må børnene hoppe i en vandseng?
Gerne for os. Bølgedæmpningen og flydepladerne vil efter kort tid automatisk komme på plads og sengen er lige så god som før, legen startede.

15. Hvor ofte skal vandet skiftes?
Kun hvis du skal flytte. Vandet skal tilsættes alge- og bakteriedræbende midler en gang om året, så det skal aldrig skiftes.

16. Er en vandseng let at flytte?
Ja. Den er meget lettere end en normal seng. Den fylder ikke ret meget og kan let være i en personbil. Det eneste det kræver er at sengen tømmes for vand. Brug en haveslange og vandet løber af sig selv, eller tilslut en pumpe så er det endnu lettere at tømme sengen for vand.

17. Kan madrassen rengøres?
En vandseng er det mest hygiejniske, du kan sove i. Den glatte overlade er lige til at tørre af og husstøvmider kan ikke “gemme” sig på vinylen.

18. Sveder jeg på en vinylmadras?
Nej, ikke hvis du bruger en Wa´core rullemadras og holder vandtemperaturen som din udvendige temperatur på 28-30 grader.

19. Dækker min husforsikring, hvis det umulige sker?
Generelt ja. De fleste policer har dem forsikret på samme måde som vaskemaskiner m.v. Hvis du er i tvivl så kontakt dit forsikringsselskab.

20. Hvilken type menneske køber en vandseng?
Der er ingen bestemt type. Indtil i dag har over 100 millioner valgt vandsenge – det er unge og ældre, slanke og kraftige, høje og lave, raske og de med helbredsproblemer – ja kort sagt alle, der lægger vægt på en god og sund søvn. Husk du bruger 1/3 af dit liv på at sove, vil du så ikke ligge optimalt?